fbpx

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на всичи поръчки над 50 лева! ПОДАРЪК към всички поръчки над 100 лева!

Искало ли ви се е, дори за малко, да бъдете смел, красив и силен войн? Точно като онези впечатляващи образи от компютърните игри, които създаваме сами в началото на виртуалното си приключение. Е, книгата „Реална виртуалност“ на младия български автор Константин Дилянов, ще ви отведе именно на такова пътешествие, в което линиите на реалността и фантазията се сливат в едно, за да предизвикат най-смелите ни мечти, но и най-силните ни страхове.

Добре дошли в един изцяло непознат фантастичен свят, който постепенно започва да се преплита с истинския живот на студента по информатика Йоан. Като запален геймър, младото момче прекарва много време пред екрана и познава до болка света на игрите. Или поне така си мисли! Докато болката от геймърските битки не започва да се превръща в реално усещане по тялото му.

Докъде може да стигне пътят на фантазиите? Възможно ли е да води до собствената ни врата?

Книгата „Реална виртуалност“ предлага поглед напред в бъдещето и обръща внимание на актуални теми, свързани с виртуалната реалност и рисковете, които са свързани с напредването на новите технологии. Сюжетът ни напомня, че животът не е статичен и неизменно се влияем от нещата, които ни се случват. Те ни променят, обръщат представите ни. Разтърсват съществуването ни.

Докъде може да ни отведе желанието да избягаме от реалността? Каква е цената на стремежа да постигаме онези неща, които никога няма да имаме в „живия живот“? И на онези усещания, които никога няма да пропълзят по живите ни тела? Отговори на тези въпроси дава „Реална виртуланост“ и нейният привидно прекрасен фантастичен свят на свободата.

Книгата ни кани да „влезем в играта“, която настойчиво започва да превзема ежедневието. Приемате ли този риск?

Александра Цанкова