fbpx

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на всичи поръчки над 50 лева! ПОДАРЪК към всички поръчки над 100 лева!

„Пермакултурен календар за България“ от Наташа Маринова представлява изчерпателно ръководство за устойчиви селскостопански практики, съобразени специално за българския климат.

Пермакултурата е иновативна философия в градинарството и селското стопанство, която представлява отглеждане на растения по природосъобразен начин с минимална човешка намеса. Книгата на Наташа Маринова запознава с основните принципи на пермакултурата, като насочва читателите към ефективно градинско планиране, управление на ресурсите и естествени методи за борба с вредителите.

„Пермакултурният календар за България“ предоставя безценна информация за сезонните градински дейности през цялата година, като дава на стопаните знанията за отглеждане на устойчиви градини, които са в хармония с природата.

Основните полезни техники, които ще научите от книгата, включват:

  • Съвети за планиране на градината и видове градини.
  • Насоки за правилно управление на градинските ресурси, включително вода, почва и микроклимат.
  • Формиране на лехи, отглеждане на разсад, събиране и съхранение на семена.
  • Естествени средства за контрол на болести и вредители, избягване на отровни препарати.
  • Избор и комбиниране на едногодишни или многогодишни растения, които да отглеждате.
  • Как да се радвате на пресни зеленчуци дори посред зима.

„Пермакултурен календар за България“ включва и специален раздел, в който ще намерите и полезни препоръки за поддържане на градината съобразно всеки месец от годината. В допълнение, ще имате възможност да попълвате своя прогрес в отглеждането на вашите растенията всеки месец.

Още за книгата: Пермакултурен календар за България