fbpx

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на всичи поръчки над 50 лева! ПОДАРЪК към всички поръчки над 100 лева!

Ревюта

Първа корица

Влезте в играта с „Реална виртуалност“

Искало ли ви се е, дори за малко, да бъдете смел, красив и силен войн? Точно като онези впечатляващи образи от компютърните игри, които създаваме сами в началото на виртуалното си приключение. Е, дебютната книга „Реална виртуалност“ на Константин Дилянов ще ви отведе именно на такова пътешествие, в което линиите на реалността и фантазията се сливат в едно, за да предизвикат най-смелите ни мечти, но и най-силните ни страхове.
Добре дошли в един изцяло непознат фантастичен свят, който постепенно започва да се преплита с истинския живот на студента по информатика Йоан. Действието се развива в добре познатия Студентски град в София, където денят на младото момче започва с дразнещата мелодия на алармата, продължава с лекции в университета и приключва с посрещането му в интригуващия магически свят на великани, джуджета, феи и всевъзможни чудати създания. Прескачащ от фантастиката във фентъзито, книгата ни предоставя много интересни, вълнуващи и предизвикателни моменти.
Като запален геймър, Йоан прекарва много време пред екрана и познава до болка света на игрите. Или поне така си мисли! Докато болката и натъртванията от приключенията във фантастичния свят не започва да се превръщат в реални усещания по тялото му. Тази игра не е като познатите му досега игри. Нея може да я изиграе само Йоан. Дали ще се справи и ще успее ли да разгадае древното пророчество, заплашващо с война фантастичния свят?
Очаквайте пулсът ви да се ускори, адреналинът да забушува във вените ви, а желанието ви да четете още и още от книгата да се увеличава с разгръщането на всяка следващата страница.
Докъде може да стигне пътят на фантазиите? Възможно ли е да води до собствената ни врата?
Книгата „Реална виртуалност“ предлага изключителна разходка във времето. От библейски сюжет, разкриващ ни хилядолетни тайни, до поглед напред в бъдещето, към стремглавото напредване на новите технологии и мета вселената на новата реалност. Сюжетът ни напомня, че животът не е статичен и неизменно се влияем от нещата, които се случват на нас и около нас. Те ни променят, обръщат представите ни. Разтърсват съществуването ни.
Докъде обаче може да ни отведе желанието да избягаме от реалността? Каква е цената на стремежа да постигаме онези неща, които никога няма да имаме в „живия живот“? И на онези усещания, които никога няма да пропълзят по живите ни тела? Отговори на тези въпроси дава „Реална виртуалност“ и нейният привидно прекрасен фантастичен свят на свободата.
Книгата ни кани да „влезем в играта“, която настойчиво започва да превзема ежедневието. Приемате ли това предизвикателство?

Александра Цанкова

Първа корица

Съквартиранти“ – ситком-роман за израстването

Случайно попаднах на „Съквартиранти“, но то с книгите е като с хората – или се разминавате като две планети, или е любов от пръв поглед. Не, че с любовта от пръв поглед не можеш да се разминеш без дори да разбереш…

Друга тема! За романа „Съквартиранти“ от Вера Ангелова ми е думата…

Последна корица

Триумфът на жената в “Невъзможната”

„Невъзможната“ от Магдалена Георгиева (изд. „Потайниче“) определено е една много женска книга. Всички женски персонажи в нея ми се виждат колкото самостоятелни, всяка със своята си роля и в своя си разказ, толкова и свързани една с друга, като че ли всички те са съставни части на една стихийна жена изобщо…

Последна корица

Бунтът за човешкото достойнство

Представяли ли сте си някога България да е топосът на напрегнат трилър на мястото на обичайните мегаполиси? На мястото на градове с безкрайни лабиринти от улички, изоставени сгради и тайни врати, които лесно биха осигурили така важната за героите анонимност? Да, може би родната столица би могла да е достоен заместник на Лондон, Ню Йорк или Париж. А какво ще кажете за Габрово?…