fbpx

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на всичи поръчки над 50 лева! ПОДАРЪК към всички поръчки над 100 лева!

В маркетинга и продажбите ясното разбиране на поведението на потребителите е жизненоважно за успеха на бизнеса ви. Това означава да можете да интерпретирате мисловния процес, през който преминават потенциалните купувачи, преди да стигнат до действителното закупуване на продукт или услуга.

Авторите също трябва да разберат защо читателите купуват книги и кои са главните причини, които ги мотивират да го правят. Това ще им помогне да достигнат успешно до потенциалните си клиенти и да ги убедият да дадат шанс на книгата им.

kupuvam knigi prichini yashto kupuvam knigi

Кои са най-честите причини читателите да купуват книги?

  1. Харесали са предишна книга на автора

Това е една от причините, поради които е препоръчително писателите да обмислят написването на повече от една книга. Така имат по-голям шанс да изградят база от фенове.

  1. Намерили са дадена книга в онлайн библиотека

Library Journal посочва, че повече от 50% от потребителите на онлайн библиотеката са закупили книга от автор, който са открили там.

  1. Намерили са дадена книга в книжарницата

Според “Асоциацията на американските издатели” през изминалата година са продадени печатни книги на стойност 22,6 милиарда долара, докато за електронните книги сумата е 2,04 милиарда долара. Въпреки че това може да се дължи на като цяло по-високите цени на печатните книги, статистиката все пак доказва продължаващото търсене на книги на хартиен носител.

  1. Прочели са онлайн рецензия

Според фондация Pew един от най-добрите начини да представите книгите си пред читателите е чрез препоръки и рецензии. Значителна част от потенциалните читатели, разглеждащи онлайн книжарниците, все още проверяват отзивите в Amazon, преди да направят покупка. Въпреки че онлайн рецензиите обикновено се пишат от непознати за потенциалния купувач, социалното доказателство под формата на няколко рецензии все още може да окаже голямо влияние.

  1. Книгата е наградена

Нека си признаем: много хора се интересуват от книги, които са спечелили награди. Проучване сочи, че 31% от анкетираните отчитат този фактор при избора си на книга, докато 20% смятат, че той е от решаващо значение.

Следва продължение.