fbpx

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на всичи поръчки над 50 лева! ПОДАРЪК към всички поръчки над 100 лева!

Детските книги от издателство „Потайниче“ са чудесен начин да запознаете най-малките с вълшебния, приказен свят на четенето. На Есенната Алея на книгата София 2023 издателството ще представи няколко страхотни заглавия, които със сигурност ще се харесат на децата:

“Синебрадко”, детски приказки от Зора Колева

Книжката разказва ни среща с един дружелюбен човек със синя брада. През деня той обича да се разхожда в гората, да се любува на дърветата, птиците, тревите и да размени по някоя добра дума с тези, които среща. Готов е винаги да помогне на някого в беда.

 

“Хипу в снега”, детска книжка от Галя Дунчева – Дара.

Страхотен подарък за най-любознателните деца – вълнуващата история с два края на Хипу и врабчето Поко, които падат в пропаст, но Дядо Коледа ги вижда от летящата шейна иии… тук Вашето дете решава как да завърши книжката.

 

“Съли и сълзите на доброто”, детска приказка от Вера Мутафчийска

В древен град с водни пътища живеело самó малко момиче без име. То било нежелано от никого и често плачело, затова го наричали Съли, накратко от Сълзата. Един ден Съли намерила странна монета с релеф на малка рибка. От едната страна рибката била с отворено око, а от другата със затворено, сякаш тайно ù намигала. Оттогава светът на Съли се преобърнал и започнали да се случват удивителни приключения.

 

“Необикновената рибка Кая / Kaya, Extraordinary little fish”, двуезична детска приказка – български и английски език от Галя Дунчева – Дара

Каним малките читатели под кокосовите палми, на брега на топлото море, за да чуят вдъхновяващата му приказка за суперсилата да си различен, за мечтите и сбъдването им. За това колко е важно да говориш и мислиш добро и да не избързваш с важните решения.

Първа корица

 

“Сима, сухоземната костенурка”, детска приказка от Ива Лаловска

Яйцето се разпуква и от малка дупчица в земята се подава малката глава на животинче, покрита с черупка. Запознайте се със сухоземната костенурка Сима. Заедно с нея ще пребродите гори и полянки в Еминска планина, ще стигнете дори до морето. Ще опознаете чудния свят на костенурките, техните навици и начин на живот, дори ще се сблъскате със смъртни опасности и врагове, най-страшният от които е човекът.

Първа корица