fbpx

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на всичи поръчки над 50 лева! ПОДАРЪК към всички поръчки над 100 лева!

Всички истински любители на книгите знаят, че есента е най-великият сезон.

Обикновено се усеща някъде към средата на август, винаги рано сутрин: лекият хлад, който пощипва кожата и подсказва, че есента е на път.

Докато някои хора удължават ваканционния сезон и се възползват максимално от онези залези с розови ивици, други приключват с цялата си работа до края на лятото, за да се насладят на есента – изтънчената сестра на лятото. Времето за шумолене на сухи листа под краката и сгушване на дивана с книга в ръка. Най-добрият сезон за четене е тук.

Трите месеца между септември и декември са времето, когато температурата пада рязко, нощите траят значително повече от дните и честичко ръми дъжд.

„Септември е януари за мислещия човек“

Въпреки че вече сме преминали ученическите години, за да оправдаем покупката на нов молив или тетрадка, усещането за нова учебна година е трудно за подминаване. Септември носи със себе си възможността да опитате нещо ново, да се захванете с недовършени задачи и да подредите купчината за четене преди да настъпи манията по Коледа. Това е време за разглеждане на книжарници и четене на топло. Време, когато, ако сте особено отдадени, можете да направите равносметка на обсъжданите четива от годината досега и да се уверите, че сте отделили време за тях.

„Има безброй книги, които се чувстват обогатени от есента“

Подарете есента на книгите, с нейната автентична утринна мъгла и блестяща светлина. Сезон, подаряващ часове, в които, честно казано, няма какво по-хубаво да правите, освен да четете. И това може би е причината толкова много добри книги да имат вградена есенна привлекателност. Сред книжката колекция на издателство “Потайниче” те са много, но горещо ви препоръчваме да надникнете в “Девет цикъла сезони” и “Лечители в градината’ на Надежда Максимова.

esenta knigi chetene lechiteli v gradinata devet cikula seyoni

Каквото и да четете тази есен, настанете се удобно и се насладете на сезона, който е създаден специално за четене. Това е, което истинските любители на книгите правят най-добре.