fbpx

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на всичи поръчки над 50 лева! ПОДАРЪК към всички поръчки над 100 лева!

Продължаваме с още пет причини, които карат купувачите да се спират на точно определени заглавия при избора си на книги. Те ще са от полза както на утвърдени имена, така и на всички прохождащи автори – на каквито издателство “Потайниче” често подава ръка. Припомнете си началото на списъка тук, а ние бързаме да го допълним.

knigi prichini kupuvame

Хората купуват книги и по тези причини:

Получили са препоръка в книжарницата

Книжарите могат да бъдат най-добрите приятели на автора: с правилните взаимоотношения и преговори могат да поставят книгата на видно място, което дава по-голям шанс клиентите да ѝ обърнат внимание. А проучванията и тук са категорични – 31% от анкетираните смятат, че по-доброто позициониране на дадена книга в книжарниците има умерено влияние върху тяхното решение за покупка, докато 21% смятат, че то е от голямо значение.

Научили са за дадена книга в социални мрежи

Уникалната „сила“, която социалните мрежи имат за авторите на книги е, че препоръките, споделени там, въздействат силно. Те могат да достигнат до читателите от следните източници:

  • Членове на семейството, колеги и приятели
  • Инфлуенсъри, които следват
  • Авторитети като политици, психолози, хора на науката или изкуството
  • Публикации от утвърдени уебсайтове
  • Онлайн преглеждания

Намерили са дадена книга в списания/вестници

Въпреки че печатните медии може да не са толкова лесно достъпни, те все още влияят върху купувачите на книги. Вестниците и списанията продължават да се приемат за авторитетни източници на информация и много читатели приемат препоръките в тях сериозно.

Намерили са дадена книга чрез уебсайта на автора

Всеки автор се нуждае от платформа, за да достигне до широка публика, а уебсайтът на автора е друг чудесен начин за разпространение на новата му книга.

Намерили са дадена книга в сайтове за четене на книги (като Goodreads)

Новото поколение читатели получава препоръки от сайтове за рецензии на книги като Goodreads и онлайн магазини като Amazon.

Хубавото на Goodreads е, че рецензентите могат също да споделят своите профили, в които често включват възраст и пол. Това е добър начин и за авторите да научат повече за целевата си аудитория.