fbpx

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на всичи поръчки над 50 лева! ПОДАРЪК към всички поръчки над 100 лева!

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които имат редица ползи за здравето. Те могат да се използват за подобряване на настроението, облекчаване на болката, борба с инфекциите и много други.

Ето някои от най-често срещаните ползи от етеричните масла:

  • Подобряване на настроението: Етеричните масла могат да помогнат за намаляване на стреса, тревожността и депресията. Някои масла, които са особено полезни за подобряване на настроението, включват лавандула, бергамот, жасмин и нероли.
  • Облекчаване на болката: Етеричните масла могат да помогнат за облекчаване на различни видове болка, включително главоболие, мускулни болки и болки в ставите. Някои масла, които са особено полезни за облекчаване на болката, включват мента, евкалипт, розмарин и чаено дърво.
  • Борбата с инфекциите: Етеричните масла имат антибактериални, противогъбични и противовирусни свойства. Те могат да се използват за лечение на инфекции на кожата, дихателните пътища и други части на тялото. Някои масла, които са особено полезни за борба с инфекциите, включват евкалипт, лайм, мента и чаено дърво.
  • Подобряване на здравето на кожата: Етеричните масла могат да се използват за подобряване на здравето на кожата, като намаляват възпалението, предотвратяват акне и подмладяват кожата. Някои масла, които са особено полезни за здравето на кожата, включват лавандула, роза, масло от жожоба и масло от авокадо.
  • Подобряване на съня: Етеричните масла могат да помогнат за насърчаване на спокоен сън. Някои масла, които са особено полезни за подобряване на съня, включват лавандула, бергамот, жасмин и нероли.

Ароматерапия

Рецепти за спокойствие и здраве

Етеричните масла могат да се използват за създаване на спокойна и здравословна атмосфера у дома. Ето няколко рецепти, които можете да опитате:

Ароматична дифузия

Етеричните масла могат да се дифузират във въздуха, за да се създаде приятен аромат и да се подобрят емоционалното и физическото здраве. Просто добавете няколко капки етерично масло във вода в дифузер и го включете.

Масаж

Етеричните масла могат да се добавят към масажно масло, за да се подобри кръвообращението, да се отпуснат мускулите и да се облекчи болката.

Баня

Етеричните масла могат да се добавят към вана с топла вода, за да се създаде релаксираща атмосфера и да се подобрят кожата и настроението.

Ваничка за крака

Етеричните масла могат да се добавят към ваничката за крака, за да се облекчат мускулните болки и да се подобри кръвообращението.

Крем за лице

Етеричните масла могат да се добавят към крем за лице, за да се подобрят кожата и да се предотвратят акне.

Ароматична лампа

Етеричните масла могат да се добавят към ароматична лампа, за да се създаде приятен аромат и да се подобрят емоционалното и физическото здраве.

Ароматерапия

Книга

Ароматерапия. Магията на етеричните масла. Подробно ръководство за начинаещи и напреднали от Анахид Гълъбова е практическо ръководство за използването на етерични масла за подобряване на здравето и благосъстоянието. Книгата включва информация за свойствата и ползите на различни етерични масла, както и рецепти за ароматерапия, масаж, бани и други приложения.

Книгата е предназначена за широк кръг читатели, включително начинаещи и опитни в използването на етерични масла.