fbpx

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на всичи поръчки над 50 лева! ПОДАРЪК към всички поръчки над 100 лева!

Пътешествия се случват по най-различни поводи, но в следващите редове, ще ви разкажем за едно доста нестандартно такова. В основата му стои гениалната идея да се направи карта на най-достойните шкембеджийници на Балканите и да се проследи историята и традициите на тази емблематична супа. Тази хрумка идва от двама приятели – Спас и Павел и е подкрепена финансово не от кого да е, а от световно известното списание „National Geographic“!

Консумацията на шкембе чорба си е цяло изкуство, а разпознаването на добрата от не толкова добрата е въпрос на тренирани сетива и много излапани купи от горещата течност. Спас и Павел определено са познавачи в областта, но пътешествието им съвсем не се изчерпва с влизане от една в друга кръчма. Напротив! То е изпълнено с всевъзможни перипетии, смях и абсурдно-комични ситуации, които ни показват действителността в най-първичната ѝ форма.

Точно като люта чорбица „Странната география на шкембе чорбата“ не ни оставя само в едната гама на емоциите. От неистов смях, книгата мигновено ни прави сериозни, навлизайки в сложните и болезнени теми на семейните отношения, любовта и вината от нежеланите, но понякога непоправими грешки. И така неусетно пътешествието на двамата герои се превръща в пътуване към миналото, което чака да бъде пуснато, преживяно и простено.

Цветна и пикантна е тази книга. Точно като една люта шкембе чорбата, е четиво без претенции за изтънченост. Но пък изобилства от искреност и живот в истинския и неподправен смисъл на думата. Книга, която ще усетите със сърцето и стомаха си. Ще ви разходи из потайните местенца на Истанбул, Скопие и Букурещ, за да акостирате в най-затънтената планинска кръчма в Странджа.

И ще ви остави гладни за още емоции, пътешествия, срещи и разбира се – шкембе!

Първа корица