fbpx

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на всичи поръчки над 50 лева! ПОДАРЪК към всички поръчки над 100 лева!

Парзниците са период, в който някои си почиват, а други… почиват! Да, свободното време е добра предпоставка за случването на повече престъпления, и то – от тежките.

А когато си се посветил на това да преследваш лошите, трябва да си наясно, че червените дати в календара не се отнасят за теб. Само едно телефонно обаждане е нужно, за да прекъсне почивните дни на инспектор Даниел Целов и така чаканата от него среща със старите другари. Този 24 май няма да бъде почивен за инспектора, а случаят, който трябва да разреши, съвсем не изглежда от най-лесните. Но такова е ежедневието на Целов – все на него се пада да вади горещите кестени от огъня.

Той е изпратен в апартамента на мъртвец, който е сполетян от необичайна смърт – срещнал се е с нея във вихъра на купона. Това личи по картонената парти шапка на главата му и свещичката с цифра 1, която трупът стиска в ръката си. Въоръжен с тези улики, инспектор Даниел Целов се впуска в едно шеметно „Мъртвешко парти“, което без много-много уговорики ще понесе и вас!

За някого партито определено е свършило тази вечер. Но защо? Книгата ще събуди детективските ви заложби и ще ви държи на нокти от първата до последната страница. И поради тази причина е добре да си подготвите, че ще ви е трудно да се отделите от „Мъртвешко парти“ от момента, в който започнете да я четете. Ще се потопите в историята и ще изпулвате чак след като очите ви се пъзнат по последния ѝ ред.

Макар с новия си роман Димитър Цолов да се впуска в неизследвана до момента от него жанрова територия – криминалната проза, творбата му е написана „право в десятката“. Ще изпитате задоволително количество съспенс и ще се запознаете с интересни, пълнокръвни образи, развиващи се на фона на неповторимата, автентична атмосфера на 90-те години на миналия век в малкия български град.

Е, какво чакате? Време е за едно малко по-различно парти. Мъртвешко!